Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gazpacho

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
czosnek ząbki 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
oliwa 3 łyżki
ocet winny 3 łyzki
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: gazpacho

pomidory obrane ze skórki kroimy w ćwiartki.
papryki , ogórka kroimy w drobną kosteczkę.
do warzyw dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.
doprawiamy solą pieprzem oliwą i octem.
do całości dodajemy wodę i bułkę tartą , miksujemy na gładką masę.
odstaw do lodówki na minimum godzinę, można podawać :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak