Gąski z blachy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    do smaku
  • grzyby gąski

    5 typ: zielonki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gąski- same kapelusze umyć,wyszczotkować,ułożyć na gorącej blasze kuchni węglowej do góry blaszkami. Po upieczeniu/ok.10 min/ posolić,zdjąć z blachy
nałożyć łyżeczką masło. To jest to!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 27.12.2013 12:53
takich gąsek nie jadłam
Kate131 31.10.2012 08:14
nie jem gąsek:(
pestka 26.10.2012 09:22
Gąsek takich nie jadłam SMACZNE TO
gusia1000 25.10.2012 16:04
Na pewno są dobre. Głos oddany.
IwonaKa 24.10.2012 21:05
pyszności,kiedys jadłam tak u babci,w tej chwili mam gazową kuchenkę,szkoda
Bernadeta1 24.10.2012 01:13
nigdy takich nie jadłam,wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat