Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gąski kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gąski 1 kg
serwatka 500 ml
cukier 4 łyżeczki
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Gąski kiszone

Oczyszczone gąski obgotowujemy we wrzątku a gdy ostygną układamy warstwami w kamiennym naczyniu. Każdą warstwę skrapiamy serwatką i cukrem, przekładamy przyprawami i pokrojoną cebulą. Ostatnią warstwę grzybów solimy, przykrywamy talerzem i obciążamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.07.2011 21:34
ciekawe
1j1o1l1a1 05.07.2011 20:44
kolejny interesujący sposób na grzyby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak