Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek drwala

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3-1/2 głowki
wędzony boczek 250 gramów
cebula 3 szt.
ziemniaki 5 szt.
kiełbasa 500 gramów
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1-2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
koperek posiekany 1 łyżka
estragon do smaku
oregano do smaku
bulion drobiowy 2 szklanki
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek drwala

Brytfannę naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno włożyć warstwę pokrojonego w kostkę boczku, na to obrane i pokrojone na plasterki ziemniaki i plastry cebuli. Posypać połową koperku i natki, doprawić solą, pieprzem, estragonem i oregano, skropić obficie bulionem. Na to wyłożyć poszatkowaną kapustę, ponownie skropić rosołem. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić ją na plasterki i położyć na kapuście. Posypać resztą koperku i natki, ponownie przyprawić solą, pieprzem, estragonem i oregano. Na wierzchu ułożyć plasterki kiełbasy i zalać resztą bulionu. Zapiekać pod przykryciem około 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.02.2012 18:23
super
gosia47-47 26.05.2011 12:40
pycha
Barbara40 05.05.2011 17:21
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak