Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek chłopa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 400 gram
kiełbasa śląska 350 gram
podgrzybki 300 gram
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 mała sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziele angielskie kilka sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
przyprawa do potraw Kucharek szczypta
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek chłopa

Kroki postępowania

1
Obieramy ziemniaki, podgotowujemy 20 min. Nie muszą być w pełni ugotowane, gdyż będą się potem dusić z pozostałymi składnikami.
Krok 1 - Garnek chłopa foto
2
Kroimy kiełbasę w grubsze talarki, a paprykę w kostkę 2 na 2 cm. Podsmażamy przez 5-10 minut na wolnym ogniu.
Krok 2 - Garnek chłopa foto
3
Potem podlewamy wodą i dusimy. dodajemy koncentrat pomidorowy . Dodajemy grzyby (wcześniej podgotowane - przygotowuje je zaraz po ich zbiorze) Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do podduszonych składników.
Krok 3 - Garnek chłopa foto
4
kroimy na wpół ugotowane ziemniaczki w talarki. Mieszamy wszystko w garnku i podduszamy przez kolejne 15 min, aż ziemniaczki będą miękkie, a wszystkie składniki przejdą aromatem przypraw.
Krok 4 - Garnek chłopa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.06.2015 12:46
syte danie
Łukasz15 25.06.2015 22:25
Same pyszności
halina17 25.06.2015 20:49
Dobre danie.
IZABELA29 25.06.2015 19:00
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak