Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garam masala

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kmin rzymski mielony Prymat 2 łyżki
kolendra 2 łyżki
kardamon 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk
pieprz 2 łyżki
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Garam masala

Na suchej patelni upraż kmin, kolendrę, kardamon (bez osłonek nasiennych), pieprz, goździki do czasu, aż mieszanka zacznie przyjemnie pachnieć. Po ostudzeniu zmiel przyprawy razem z liśćmi laurowymi. Wymieszaj z mieloną gałką oraz cynamonem. Zamknij w szczelnym słoiku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 03.12.2012 20:03
nie lubię przypraw w których jest goździk i cynamon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak