Galerty pokrzywowe

Galerty pokrzywowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • włoszczyzna

  • pokrzywa

    1 pek
  • ziele angielskie

    10 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy dokładnie, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy warzywa, przyprawy i zagotowujemy. zbieramy szumowiny, zmniejszamy ogień i gotujemy ok 2-3 godz esencjonalny rosół.

Kurczaka wyjmujemy, usuwamy kości, mięso kroimy w kawałki i razem z warzywami układamy w miseczkach.

Wywar doprawiamy do smaku, dodajemy do niego posiekaną drobniutko pokrzywę, rozpuszczamy w nim żelatynę.

Wywarem zalewamy mięso. Galaretki zostawiamy do ostygnięcia a potem chowamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorota20w

22.08.2016 09:11
dziękuję :)

marzut

25.05.2016 00:05
Super przepis

krokus

24.05.2016 22:15
Fajny pomysł z tą pokrzywą

Kolorowa

24.05.2016 20:54
Zdrowy dodatek.

Urszula Świeca

24.05.2016 20:01
Ciekawy przepis.))

noninka77

24.05.2016 16:55
Ciekawe połączenie :)

KORAL

24.05.2016 16:06
Galaretki bardzo lubię a pokrzywę się znajdzie ;)

dodi

24.05.2016 14:46
bardzo ciekawy pomysł

bertpvd

24.05.2016 14:46
świetny przepis :)

Lis

24.05.2016 13:32
Super przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat