Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galert

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe 2 szt
pierś z kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 2 szt
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz do smaku
kucharek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galert

Nóżki należy dokładnie oczyścić nożem lub żyletką aby pozbyć się włosów
Do garnka wkładamy wszystkie składniki oprócz soli i vegety, wlewamy tyle wody, żeby wszystko zakryła
Zagotować, gdy wytworzy się u góry piana należy ja ściągnąć , posolić, dodać vegetę i gotować na małym ogniu aż mięso z nóżek będzie miękkie -zacznie odchodzić od kości (ok. 2 godziny). Pozostałe mięso można wyciągnąć wcześniej jeśli jest miękkie.
Wystudzone mięso i pokroić bardzo drobno niektórzy zastawiają też skórki ale ja nie lubię więc obieram
do mięsa wlej wywar i gotuj na małym ogniu gdzieś około godzin


Po wystudzeniu, przelewamy do misek w których umieszczamy pokrojone warzywa i wkładamy do lodówki

.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.06.2012 16:52
lubię galaretki..
parysek10 31.05.2012 15:33
super
patusia 31.05.2012 14:26
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak