Galaretkowy deser z bananem i pomarańczą

Galaretkowy deser z bananem i pomarańczą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    2 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • banan

    3 szt
  • pomarańcza

    2 szt
  • bita śmietana w proszku

  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki czerwone rozpuszczamy w 2 szklankach wody , zieloną w 1 szklance . Galaretki odstawiamy by zaczęły lekko tężeć .Owoce obieramy ,banana kroimy w plasterki a pomarańcze dzielimy na kawałki.
Na dnie miski układamy plasterki banana zalewamy je zieloną tężejącą galaretką wstawiamy do lodówki by zastygło. Na zastygniętej zielonej galaretce układamy kawałki pomarańczy i banana i zalewamy tężejącymi czerwonymi galaretkami i znowu do lodówki.
Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wykładamy na zastygnięty deser wszystko posypujemy startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 11.01.2016 22:04
lubię takie deserki
Dorota76 11.01.2016 21:08
fajna propozycja na deser
Aleksandra/Olcia 11.01.2016 19:15
fajny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat