Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy deser

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 800 g
cukier wanilinowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
cukier 1/2 szkl
galaretki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy deser

Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu-najlepiej 4kolory(każda osobno).Każdą w jednej szkl wody i wylać na talerze i odstawić do stężenia.Gdy sężeją pokroić w drobne kawałki .Śmietanę zmiksować z cukrem i cukrem wan.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i dodać do śmietany.Pokrojone galaretki wyłozyć do tortownicy dolać śmietanę i wymieszać wszystko.Odstawić do schłodzenia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 03.06.2014 19:05
pyszny deserek
berys18 12.04.2014 09:21
świetny deser
ada.la 28.01.2014 07:50
pyszny deser
ben-ka 26.01.2014 10:52
Znam smak tego deseru,robię podobny.
Luki 05.01.2014 07:59
fajny deser na zimno.Super
Aleksandra/Olcia 03.01.2014 18:57
bardzo go lubie
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 18:48
Ciekawy przepis
Ankha 03.01.2014 18:39
Pamiętam z zeszytu mamy podobny deser, wtedy nazywaliśmy go "czaplą"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak