Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy deser

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
śmietana 30% 400 gram
cukier puder 3 łyżki
borówki 20 szt
truskawki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy deser

Galaretki rozrabiamy w dwóch słoikach po 400 ml wody- szybciej stężeje .

do kieliszków a trzeba ich 6 wlewamy ochłodzoną galaretkę brzoskwinią , wkładamy do lodówki do stężenia na skos maja stać .

Kiedy galaretka zastygnie wlewamy agrestową schłodzona i wstawiamy do lodówki do stężenia.

Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nasze kieliszki z galaretkami.

Dekorujemy truskawkami i borówkami, pyszny deser polecam .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.07.2014 21:58
Ładnie wygląda deser.
barbara11561 03.07.2014 21:19
cudowny deserek:)
Stenka 03.07.2014 20:44
fajny pomysł z tym zalewaniem na skos
Beata999 03.07.2014 20:27
Podobają mi się takie ukosy,ale sama jeszcze ich nie zrobiłam, niestety.
SmakolykiJoanny 03.07.2014 20:12
Proste a jakie fajne prawda :)
cukiereczek 03.07.2014 19:31
bardzo ciekawy
mirosława4 03.07.2014 19:20
jaki kolorowy :)
Christopher 03.07.2014 19:19
Piękna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak