Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec-jogurtowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 450 ml
galaretka wiśniowa
galaretka pomarańczowa
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec-jogurtowiec

Galaretki rozpuścić we wrzątku każdą w 300 ml wody.
Wystudzić.


Do tortownicy lub sylikonowej foremki wlać 1/3 galaretki wiśniowej,wstawić do lodówki.
Resztę galaretki zmiksować z jednym jogurtem naturalnym i wylać delikatnie na tężejącą galaretkę.
Jak pianka stężeje wylać na nią 1/3 galaretki pomarańczowej i wstawić do lodówki do stężenia.
Zmiksować resztę galaretki z drugim jogurtem i wylać jako ostatnią warstwę.


Wstawić do lodówki najlepiej na noc.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 18.01.2013 19:08
Masz rację, powinnam napisać "deser". Jakoś mi się to ciasto "wypsnęło".
SmacznaPyza 18.01.2013 17:34
ciężko to nazwać ciastem, ale fajny deser
Henryka2 16.01.2013 19:13
Jak ja lupię takie ciasta! A to wygląda przeapetycznie.
miroslawa 16.01.2013 18:54
cudne, proste i przepyszne
Iwka 16.01.2013 18:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak