Galaretkowiec-jogurtowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    450 ml
  • galaretka wiśniowa

  • galaretka pomarańczowa

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić we wrzątku każdą w 300 ml wody.
Wystudzić.


Do tortownicy lub sylikonowej foremki wlać 1/3 galaretki wiśniowej,wstawić do lodówki.
Resztę galaretki zmiksować z jednym jogurtem naturalnym i wylać delikatnie na tężejącą galaretkę.
Jak pianka stężeje wylać na nią 1/3 galaretki pomarańczowej i wstawić do lodówki do stężenia.
Zmiksować resztę galaretki z drugim jogurtem i wylać jako ostatnią warstwę.


Wstawić do lodówki najlepiej na noc.


SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 18.01.2013 19:08
Masz rację, powinnam napisać "deser". Jakoś mi się to ciasto "wypsnęło".
SmacznaPyza 18.01.2013 17:34
ciężko to nazwać ciastem, ale fajny deser
Henryka2 16.01.2013 19:13
Jak ja lupię takie ciasta! A to wygląda przeapetycznie.
miroslawa 16.01.2013 18:54
cudne, proste i przepyszne
Iwka 16.01.2013 18:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat