Galaretkowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • galaretka malinowa

    1 szt
  • smietana 18%

    2 szt
  • Biszkopty

    1 op
  • galaretka kiwi

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę o smaku kiwi i winogronową osobno rozpuścić w połowie ilości wody , wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do lodówki by zastygły, wtedy dopiero pokroić w kwadraty. Galaretkę malinową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić podzielić na dwie części, do jednej dodać stopniowo galaretkę malinową, cały czas mieszając, schłodzić. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, położyć biszkopty i wlać masę. Do drugiej części śmietany ubitej dodać stopniowo galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance gorącej wody i schłodzoną, cały czas mieszać, schłodzić i wymieszaną z pokrojonymi galaretkami, wylać na pierwszą warstwę i ponownie schładzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 12.09.2012 07:36
ciekawy przepis
Monika-twin 11.09.2012 13:42
pyszna musi byc,lubie galaretkowce :)
mariel78 10.09.2012 20:47
super
Izka192 09.09.2012 11:16
na pewno smaczny
staropolanka5 08.09.2012 22:29
ciekawie wygląda i dla dzieci jak znalaz
Natalia40 06.09.2011 22:38
extra ciacho
aleksa123 18.06.2011 11:06
Robię podobny. Pycha
Małgorzata106 27.04.2011 19:28
pycha
ajres 07.04.2011 09:43
smaczny
hastalavista 21.12.2010 19:02
świetnie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat