Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretkowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 12% 800 ml
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1/4 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 op
galaretki kolorowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galaretkowiec

Galaretki ugotować w mniejszej ilości wody niz na opakowaniu.Wylać na talerze i poczekać aż zastygną.Następnie w naczyniu pokroić w kostkę.
Śmietanę schłodzoną wylać do naczynia ,dodać cukier i cukier wanilinowy i wszystko zmiksować .Żelatynę rozpuścić i dodać do ubitej śmietany.Do formy w której będziemy robić nasz deser wykładamy galaretki,wlewamy śmietanę i mieszamy.Następnie odstawiamy do lodówki aż dobrze stężeje

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 17.11.2013 11:14
SMACZNE TO !
Mniam 13.11.2013 16:24
Smaczny deserek, a do tego bardzo kolorowy.
bogusia19 13.11.2013 11:56
naprawdę smaczny
everay 13.11.2013 11:48
fajnie wygląda
dodi 13.11.2013 09:02
pieknie wygląda
babeczka007 13.11.2013 08:44
mniam mniam :)
monisia1977 13.11.2013 08:38
fajnie wyglada
Luki 13.11.2013 06:59
Szybki i prosty deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak