Galaretkowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki w różnych kolorach

    4 sztuki
  • mleko skondensowane w puszce

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i wstawić do lodówki, by lekko stężały. Mleko ubić, podzielić na 4 części. Każdą część zmiksować z połową każdej galaretki. Blachę opłukać zimną wodą i warstwami wlewać kolejno kolorowe mleka i galaretki, np. na mleko zmiksowane z galaretką truskawkową wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 15.05.2015 15:02
ślicznie się prezentuje i na pewno bardzo dobrze smakuje:)
Jolanta40 11.01.2015 22:08
proste i pyszne
Mati13 26.11.2013 21:11
proste i smaczne
adelajda 07.10.2013 16:32
lubię taki deserek :)
Iwusia 05.06.2013 23:28
bardzo smaczne ciasto :)
caralajna 07.03.2013 07:35
jak na galaretkowiec wygląda fantastycznie, większość co widziałam była kiczowata
A_gucha 11.05.2012 08:13
hmm... pycha :)
cooleczka 10.03.2012 18:00
w sam raz dla miłośników galaretki :)
Agiatis 01.02.2012 16:26
Wygląda jak ptasie mleczko :)
Ada-Gaba 14.01.2012 16:51
fantastyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat