Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa Tęcza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
truskawki 300 g
czereśnie 150 gram

Porada

Do deseru można również użyć czereśni z syropu.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa Tęcza

Kroki postępowania

1
Galaretki o różnych smakach przygotuj wg przepisu na opakowaniach.
Galaretkę cytrynową i truskawkową odstaw w chłodne miejsce do minimalnego stężenia.
Krok 1 - Galaretkowa Tęcza foto
2
Ja użyłam mrożonych truskawek, ale mogą być również świeże.
Ułóż je w równych odstępach na spodzie kwadratowej szklanej miski i zalej gorącą galaretką agrestową.
Krok 2 - Galaretkowa Tęcza foto
3
Gdy zielona galaretka minimalnie wystygnie wstaw salaterkę do lodówki, aby galaretka stężała.
Gdy zielona warstwa dokładnie zastygnie wylej na nią połowę truskawkowej galaretki. Salaterkę ponownie wstaw do lodówki, aby całość stężała.
Krok 3 - Galaretkowa Tęcza foto
4
Na zastygniętej czerwonej galaretce poukładaj czereśnie, które wcześniej zostały wydrylowane, przekrojone na pół i odsączone.
Ułożone czereśnie zalej resztą truskawkowej galaretki. Odstaw do zastygnięcia.
Krok 4 - Galaretkowa Tęcza foto
5
Ostatnia warstwa to truskawki, które należy zalać galaretką cytrynową.

Krok 5 - Galaretkowa Tęcza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak