Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa tęcza

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka niebieska 1 opakowanie
galaretka różowa
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
serek mascarpone 250 gram
śmietana kremówka 300 ml
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda 1/5 szklanki
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa tęcza

Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić. Rozlać do pucharków pierwszą galaretkę, wstawić do lodówki i pozostawić do stężenia. Kolejno wylać następną i pozostawić do stężenia. Zrobić tak samo z pozostałymi. W momencie kiedy ostatnia warstwa zostanie wstawiona do stężenia zabieramy się za krem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder, rozpuszczoną żelatynę oraz serek mascarpone. Wszystko dokładnie ze sobą miksujemy, aby powstał jednolity krem. Herbatniki wrzucamy do woreczka i wałkiem rozgniatamy.
"Montujemy" deser wedle uznania, u mnie galaretki, krem, herbatniki, krem i dodatkowo posypka do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.02.2015 14:32
smaczny deser
irenka 30.01.2015 21:36
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak