Galaretki z mięsem z kurczaka

Galaretki z mięsem z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka ugotowana

    2 szt
  • zielony groszek

    1/2 puszki
  • jaja ugotowane

    10 szt
  • mięso z kurczaka

    1 kg
  • rosół

    3 l
  • żelatyna

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 20-tu szklanek pokroić po jednym krążku marchewki, po połówce ugotowanego jajka i wsypać po groszku groszku z puszki. W pięciolitrowym garnku gotować rosół, a 3 torebki żelatyny rozpuścić w niecałym litrze wody. Po ugotowaniu się rosołu wlac do niego rozpuszczoną żelatynę a po ugotowaniu odstawić. Ugotowane mięso z kurczaka pokroic do szklanek i zalać gorącym rosołem z żelatyną, zostawić do skrzepnięcia w chłodnej piwnicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

08.10.2012 10:37
smaczne

pigila

08.10.2011 18:47
super

jolaxa

06.07.2011 22:40
pycha

KasiaK90

12.06.2011 21:54
super

Juleczka20

06.04.2011 06:26
pyszne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat