Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki z mięsem z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka ugotowana 2 szt
zielony groszek 1/2 puszki
jajko ugotowane na twardo 10 szt
mięso z kurczaka 1 kg
rosół 3 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki z mięsem z kurczaka

Do 20-tu szklanek pokroić po jednym krążku marchewki, po połówce ugotowanego jajka i wsypać po groszku groszku z puszki. W pięciolitrowym garnku gotować rosół, a 3 torebki żelatyny rozpuścić w niecałym litrze wody. Po ugotowaniu się rosołu wlac do niego rozpuszczoną żelatynę a po ugotowaniu odstawić. Ugotowane mięso z kurczaka pokroic do szklanek i zalać gorącym rosołem z żelatyną, zostawić do skrzepnięcia w chłodnej piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 08.10.2012 10:37
smaczne
pigila
pigila 08.10.2011 18:47
super
jolaxa 06.07.2011 22:40
pycha
KasiaK90 12.06.2011 21:54
super
Juleczka20 06.04.2011 06:26
pyszne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak