Galaretki z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    2 szt
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • jagody

    1/2 szkl
  • śmietana 30%

    250 g
  • cukier puder

    1 łyżka
  • winogrona białe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. Jagody wrzucamy do pucharków wlewamy trochę żółtej galaretki odstawiamy na chwilę do lodówki. Po 10 minutach wlewamy czerwoną galaretkę i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno pod sam koniec dodajemy cukier puder. Do szprycy dodajemy śmietanę i robimy kleksy na galaretkach. Dekorujemy jagodami i winogronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 25.06.2017 11:53
kuszący deser
anka1988 24.06.2017 11:05
ulubiony deser dzieci :)
Krystyna32 24.06.2017 10:45
pyszności :)
Franciszek 24.06.2017 00:44
super do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat