Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże golonki wieprzowe 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek
włoszczyzna
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki wieprzowe

Mięso, włoszczyznę oraz przyprawy gotujemy aż mięso będzie miękkie (ok.półtora godz najlepiej). Wywar studzimy i odcedzamy. Odcedzone mięso i warzywa kroimy w kawałki,przyprawy odrzucamy. Rozpuszczamy w wywarze żelatynę, (tak jak pisze na opakowaniu). Zalewamy wywarem w miseczkach bądź kubeczkach mięso z warzywami. Dajemy do chłodnego miejsca w celu stężenia,po czym przekładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 01.01.2013 01:44
apetyczne
teresa18 08.11.2012 19:58
dawno ich nie jadlam, smaczniutkie
Poison1988 17.10.2012 11:40
Brzmi smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak