Galaretki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże golonki wieprzowe

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • czosnek

  • włoszczyzna

  • sól, pieprz

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, włoszczyznę oraz przyprawy gotujemy aż mięso będzie miękkie (ok.półtora godz najlepiej). Wywar studzimy i odcedzamy. Odcedzone mięso i warzywa kroimy w kawałki,przyprawy odrzucamy. Rozpuszczamy w wywarze żelatynę, (tak jak pisze na opakowaniu). Zalewamy wywarem w miseczkach bądź kubeczkach mięso z warzywami. Dajemy do chłodnego miejsca w celu stężenia,po czym przekładamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 01.01.2013 01:44
apetyczne
teresa18 08.11.2012 19:58
dawno ich nie jadlam, smaczniutkie
Poison1988 17.10.2012 11:40
Brzmi smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat