Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki jajka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-warzywny 1 litr
marchewka ugotowana 1 sztuka
groszek konserwowy
szynka konserwowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki jajka.

Do rondelka wlewamy wywar i wsypujemy żelatynę ,ustawiamy na małym ogniu i podgrzewamy mieszając aż żelatyna się rozpuści . Szynkę kroimy w paseczki . Ja tym razem robiłam galaretkę w skorupkach jaj ,bierzemy jajko tłuczemy skorupkę w jednym miejscu na górze jajko wylewamy do miseczki ponieważ będziemy potrzebowali tylko kilka skorupek ,skorupki myjemy delikatnie po czym przelewamy je wrzącą wodą. Do środka wkładamy pokrojoną w kosteczkę marchew, groszek ,po listku pietruszki i szynkę zalewamy wywarem z żelatyną .Wstawiamy do lodówki jak stężeje delikatnie obieramy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 10.01.2014 17:44
bardzo pomysłowe
dodi 10.01.2014 10:05
fajna ta galaretka
monia2005 10.01.2014 09:35
jeszcze nie widziałam takich silikonowych ,ale w takich skorupkach robi się szybko polecam
matesko 10.01.2014 09:26
ciekawy pomysł z tymi skorupkami, chociaż lepsze by były takie silokonowe np

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak