Galaretki drobiowe z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    1 szt
  • nóżki z kurczaka

    4 szt
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1/2 opakowania
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy w wodzie, namaczamy na 2 godziny, wodę wylewamy, nalewamy świeżą, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy włoszczyznę, przyprawę uniwersalną i dalej gotujemy. Łyżką wyjmujemy z wierzchu rosołu nieczystości i dalej gotujemy mięso do miękkości. Należy rosół doprawić do smaku pieprzem i solą. Warzywa i mięso wyjmujemy a rosół dalej gotujemy na cały czas małym ogniu. Przygotowujemy żelatynę: do suchego naczynia wsypujemy żelatynę i wlewamy zimną wodę aby przykryła ją. Następnie wlewamy 1 szklankę gorącego rosołu i mieszamy dopóki nie będzie grudek, wlewamy miksturę do rosołu, mieszamy. Pokrojone i obrane z kości mięso dodajemy do rosołu z żelatyną, mieszamy. Do małych miseczek wkładamy pokrojoną włoszczyznę i groszek konserwowy, następnie przelewamy mięso z rosołem. Odstawiamy do zsiądnięcia w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 27.03.2015 00:57
dla mnie smaczne danie podano

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat