Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki drobiowe z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 szt
nóżki z kurczaka 4 szt
filet z kurczaka 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 opakowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe z warzywami

Mięso dokładnie myjemy w wodzie, namaczamy na 2 godziny, wodę wylewamy, nalewamy świeżą, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy włoszczyznę, przyprawę uniwersalną i dalej gotujemy. Łyżką wyjmujemy z wierzchu rosołu nieczystości i dalej gotujemy mięso do miękkości. Należy rosół doprawić do smaku pieprzem i solą. Warzywa i mięso wyjmujemy a rosół dalej gotujemy na cały czas małym ogniu. Przygotowujemy żelatynę: do suchego naczynia wsypujemy żelatynę i wlewamy zimną wodę aby przykryła ją. Następnie wlewamy 1 szklankę gorącego rosołu i mieszamy dopóki nie będzie grudek, wlewamy miksturę do rosołu, mieszamy. Pokrojone i obrane z kości mięso dodajemy do rosołu z żelatyną, mieszamy. Do małych miseczek wkładamy pokrojoną włoszczyznę i groszek konserwowy, następnie przelewamy mięso z rosołem. Odstawiamy do zsiądnięcia w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.03.2015 00:57
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak