Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe
Mięso z wywaru obieram i kroję w kostki. Do miseczek wkładam po plasterku jajka, łyżeczkę groszku, i plasterki jarzyn, po czym zalewam chłodnym rosołem i pozostawiam do wystudzenia w lodówce.
jajko | 2 szt |
marchewka | 3 szt |
pierś z kurczaka | 1 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 6 łyżeczek |
woda | 2 l |
pietruszka | 2 szt |
natka pietruszki | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
ziele angielskie | |
groszek konserwowy | 1 szkl |
porcja rosołowa | pól kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: