Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
marchewka 3 szt
pierś z kurczaka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
woda 2 l
pietruszka 2 szt
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
groszek konserwowy 1 szkl
porcja rosołowa pól kg

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe

Nastawiam wywar wrzucam do niego obrane marchewki i pietruszki, porcję rosołowa i pierś z kurczaka, doprawiam solą, pieprzem i kilkoma kulkami ziela. Jajka gotuje na twardo po czym kroje w plasterki. Gdy mięso i warzywa będą już miękkie, rosół przelewam przez sito, dodaje do niego żelatynę.
Mięso z wywaru obieram i kroję w kostki. Do miseczek wkładam po plasterku jajka, łyżeczkę groszku, i plasterki jarzyn, po czym zalewam chłodnym rosołem i pozostawiam do wystudzenia w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 07.02.2017 10:54
Polecam, bo naprawdę zdrowotne.
Wacław 29.01.2017 13:54
bardzo pyszna :-)
Bernadeta1 28.01.2017 20:24
bardzo lubię, smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak