Galaretka żurawinowo -wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawiny

    1,5 kg
  • wiśnie

    1,5 kg
  • woda

    2,5 szkl
  • cukier

    80 dag/litr soku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, nie drylować. Żurawinę umyć, osączyć. Owoce rozgotować w wodzie. Przecedzić powstały sok przez wyłożone gazą sito, dodać cukier. gotować na silnym ogniu ok 3 minut, mieszając, aż do uzyskania galaretki. Galaretkę przelać do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna70 12.09.2011 20:30
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat