Galaretka ze zsiadłego mleka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    2 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zelatynę namoczyc w kilku łyżkach zimnej wody, a następnie rozpuścic kilkoma łyżkami wrzątku. Wsypac na patelnię połowę cukru, zrumienic, dodac orzechy i wyłozyc do miski zwilżonej wodą, gdy ostygnie utłuc na małe kawałeczki. Żelatyne dodac do mleka, dodac pozostały cukier i cukier waniliowy, ubic trzepaczką, dodac orzechy w karmelu i wymieszac. Przelac do salaterki i zostawic do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 07.12.2010 14:49
odważne
Smakosz6 15.08.2010 21:41
ciekawe
Ela20 04.05.2010 18:19
Bardzo fajna propozycja, szczególnie z tymi orzechami w karmelu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat