Galaretka z wina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    25 g
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    15 g
  • wino deserowe

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie aby napęczniała, wlać 4 łyżki gorącej wody, wymieszać. Żelatynę połączyć z winem, dodać sok z cytryny i cukier waniliowy. W foremce silikonowej ułożyć jedną warstwę owoców i zalać galaretką, włożyć do lodówki. Gdy stężeje wyłożyć następną warstwę owoców i zalać resztą galaretki winnej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika193 11.11.2010 08:27
takich specjałów jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat