Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z suszonych moreki i soku wiśniowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele suszone 20 dag
sok wiśniowy 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z suszonych moreki i soku wiśniowego

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody. Morele ugotować w 2 szklankach wody, odcedzić. Płyn wymieszać z żelatyną, zagotować, dodać sok wiśniowy. Morele ułożyć w salaterkach, zalać płynem i wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.12.2013 22:35
Fajny pomysł.
Katarzyna59 26.12.2012 10:27
smaczna
fictor123 21.09.2012 12:27
fajna
Iwona51
Iwona51 04.11.2011 16:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak