Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z owocami i bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
ciastka 4 szt
draże
draże kolorowe
czekolada w proszku
płatki migdałowe
wiórki kokosowe
cukier puder
rurki wafelkowe 4 szt
ananas z puszki
arbuz
borówka amerykańska
maliny świeże
śmietana kremówka 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z owocami i bitą śmietaną

Galaretki przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Do pucharków wlać jedną z galaretek, dodać kawałki ananasa, płatków migdałowych oraz borówki amerykańskiej i arbuza. Wstawić do lodówki. Gdy pierwsza warstwa będzie już gotowa poukładać po jednym kawałku ciastka z czekoladą ( ja podzieliłam jeden na 4 kawałki - do jednego pucharka), dodać draże w czeladzie, maliny lub inne owoce. Wszystko zalać kolejną galaretką i wstawić do lodówki. Gdy następna warstwa będzie już gotowa przygotować bitą śmietanę. W wysokim naczyniu ubić śmietanę kremówkę na sztywną masę, pod koniec ubijania można dodać cukier puder do smaku. Gotowe pucharki udekorować bitą śmietaną, dodać draże kolorowe, rurki waflowe i pozostałe owoce, posypać czekoladą w proszku i płatkami migdałowymi oraz wiórkami kokosowymi.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 19.08.2014 18:34
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak