Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z nóżek wp. i wołowiny

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1 szt
nogi wp. 4 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 3 szt
sól i pieprz do smaku
wołowina 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z nóżek wp. i wołowiny

Nóżki i golonkę czyszczę, opalam nad gazem ,wołowinę płuczę.
Do garnka wlewam zimną wodę i wkładam mięso. dodaję przyprawy,
mięso ma się gotować bardzo wolno i długo,około 4 godziny do momentu jak się zaczną rozpadać. po 3 godz. gotowania dodaję włoszczyznę.
Kiedy mięso jest rozgotowane, przelewam całość przez gęste sito, oddzielając tym sposobem wywar od mięsa.
Mięso dzielę na drobne kawałki ,wywar przelewam do garnka ,dodając rozgnieciony czosnek przyprawiam ,dodaję mięso całość mieszam i doprowadzam do wrzenia.
na dno małych miseczek kładę po plasterku ugotowanej marchewki,delikatnie leję wywar z mięsem.
miseczki odstawiam w chłodne miejsce .podaję z kawałkami cytrynki lub kroplą octu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 27.12.2013 17:29
Chętnie bym zjadł jedną porcyjkę.
lara 27.12.2013 14:04
wspaniała przekąska
Konczi 26.12.2013 16:35
jest smacznie :D
ewelinapac 26.12.2013 14:26
wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak