Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z nóżek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 1,80 kg
marchew obrana 250 g
pietruszka obrana 150 g
seler obrany 100 g
cebula
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
sałata do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z nóżek

Nóżki oczyszczone, umyć dokładnie, przerąbać, zalać zimną wodą i gotować. Włoszczyznę umyć, dodać do nóżek, osolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać zmiażdżone przyprawy i liść laurowy. Nóżki ostudzić, mięso obrać z kości i pokrajać w kostkę. Warzywa pokrajać w cienkie paski. Połączyć mięso z warzywami i zagotować razem z rosołem. Dodać czosnek roztarty z solą. Po przestudzeniu wlać do formy.
Galaretkę ułożyć na talerzu, na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 20.12.2011 11:00
Fajna
agata1722
agata1722 14.12.2010 13:00
SMACZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak