Galaretka z musem jabłkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka agrestowa

    1 op
  • galaretka pomarańczowa

    1 op
  • jabłko

    1 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić oddzielnie każdą w 1,5 szklanki gorącej wody. Jabłko obrać , usunąć gniazdo nasienne i zmiksować na mus.Do musu dodać kilka łyżek(6-7) zimnej, ale nie stężałej galaretki pomarańczowej, wymieszać i ułożyć na dnie pucharków lub szklanek. Pozostałe galaretki drobno pokroić jak stężeją.Kolejno układać na musie jabłkowym. Część galaretki agrestowej można zmiksować na pianę u ułożyć na górze. Odstawić do całkowitego stężenia do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.08.2013 11:25
wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat