Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z melona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielone melony 2
sól
bazylia świeża
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cytryna 1\\2

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z melona

Melony kroimy na cząstki , potem obrać ze skóry i oddzielić nasionka , a miąższ z melona zmiksować połączyć z listkami z bazylii doprawić do smaku. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami zimnej wody a kiedy zauważymy że napęcznieje podgrzewamy ją aż się rozpuści , odstawiamy niech sobie stygnie. Masę z melona wymieszać z żelatyną i od razu przekładamy do małych foremek i od razu do lodówki aby galaretka stężała .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.02.2011 23:46
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak