Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z maślanki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 3 szklanki
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 1/2 łyżki
aromat waniliowy kilka kropel
skórka z cytryny
owoce jagodowe do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z maślanki

Wykonanie:
Żelatynę namoczyć, rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Następnie połączyć maślankę z żelatyną , aromatem i cukrem. Mieszać do rozpuszczenia się składników i przelać do ozdobnych pucharków. Ozdobić owocami , startą skórką z cytryny i odstawić do lodówki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 02.10.2014 23:53
wybornie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak