Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z malin i porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg porzeczek
50 dkg malin
0,5 l gorącej wody
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z malin i porzeczek

Owoce przebrać, opłukać i zmiażdżyć. Do miazgi dodać wodę i gotować przez 5 min. Następnie zdjąć z ognia i odcisnąć sok. zmierzyć i odważyć cukier (na 1 l soku przypada 80 dkg cukru). Gotować do momentu gdy zacznie się ścinać. Wlać do słoików i pasteryzować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak