Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kwaśnego mleka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśne mleko 1 l
dżem 200 ml (ulubiony)
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kwaśnego mleka

MLEKO DOBRZE ROZTRZEPAĆ Z CUKREM I DŻEMEM.ŻELATYNĘ ZALAĆ WRZĄCĄ
WODĄ (100 ML) PRZESTUDZIĆ I WLAĆ DO MLEKA. ROZLAĆ DO SALATEREK I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 07.04.2015 18:35
Bardzo lubię kwaśne mleko, Twoja galaretka by mi smakowała:)
pestka 07.04.2015 13:55
takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak