Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z kurczaka z fasolką czerwoną...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś 1 podwójna
uda kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna 1/2 pęczka
woda 1,5 litra
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
fasolka czerwona 1 puszka
natka pietruszki 2 łyżki
cytryna - ile potrzeba
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 na litr
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z kurczaka z fasolką czerwoną...

pierś, uda zagotować i zebrać "szumy"

gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar będzie klarowny do galaretki

pod koniec gotowania dodać jarzynkę kucharka i magę kucharka

przestudzone mięso pokroić w kostkę, dodać odsączoną fasolkę czerwoną i pokrojoną marchewkę

żelatynę na litr wywaru rozpuścić w 3/4 litra gorącego rosołu i wlać do mięsa

do smaku dodać pieprz, natkę pietruszki i wymieszać w naczyniu, ja użyłam szklanej keksówki

schować do lodówki najlepiej na całą noc - podawać z cytryną........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 27.12.2013 10:32
bardzo lubię drobiowe galarety :)
IwonaKa 26.12.2013 15:28
smakowicie wygląda.dobry przepis
lara 22.12.2013 10:58
super przekąska
patryska76 22.12.2013 10:04
Pyszności ;-)
Patriszja
Patriszja 22.12.2013 09:44
smacznie wygląda :)
Konczi 22.12.2013 09:35
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak