galaretka z kurczaka i brzoskwiń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1/2 porcji
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • połówki brzoskwiń z puszki

    4
  • sól

  • łyżka octu z białego wina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj, zalej wodą (1,5 l), zagotuj. dokładnie zbierz szumowiny, wrzuć obraną włoszczyznę i odrobinę soli przypraw do smaku. Gotuj do miękkości przez mniej więcej 80 minut.
Wyjmij mięso z wywaru, usuń warzywa, rosół przecedź przez gazę i - kiedy będzie klarowny - dokładnie wymieszaj z żelatyną. Przypraw solą i octem.
Osączone z zalewy brzoskwinie pokrój na cienkie plasterki, połowę ułóż na dnie miseczek. Następnie dodaj pokrojone mięso oraz pozostałe brzoskwinie, na koniec zalej przestudzonym wywarem z żelatyną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 30.05.2012 19:54
cos pomysłowego- fajne
Lidia6 02.04.2012 17:39
smaczne
traktorek 25.11.2010 08:12
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat