Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
włoszczyzna
1/2 porcji -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
połówki brzoskwiń z puszki
4 -
sól
-
łyżka octu z białego wina
Przepis i sposób przygotowania galaretka z kurczaka i brzoskwiń
Wyjmij mięso z wywaru, usuń warzywa, rosół przecedź przez gazę i - kiedy będzie klarowny - dokładnie wymieszaj z żelatyną. Przypraw solą i octem.
Osączone z zalewy brzoskwinie pokrój na cienkie plasterki, połowę ułóż na dnie miseczek. Następnie dodaj pokrojone mięso oraz pozostałe brzoskwinie, na koniec zalej przestudzonym wywarem z żelatyną.
Komentarze (3)