Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z kurczaka i brzoskwiń

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1/2 porcji
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
połówki brzoskwiń z puszki 4
sól
łyżka octu z białego wina

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z kurczaka i brzoskwiń

Mięso umyj, zalej wodą (1,5 l), zagotuj. dokładnie zbierz szumowiny, wrzuć obraną włoszczyznę i odrobinę soli przypraw do smaku. Gotuj do miękkości przez mniej więcej 80 minut.
Wyjmij mięso z wywaru, usuń warzywa, rosół przecedź przez gazę i - kiedy będzie klarowny - dokładnie wymieszaj z żelatyną. Przypraw solą i octem.
Osączone z zalewy brzoskwinie pokrój na cienkie plasterki, połowę ułóż na dnie miseczek. Następnie dodaj pokrojone mięso oraz pozostałe brzoskwinie, na koniec zalej przestudzonym wywarem z żelatyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 30.05.2012 19:54
cos pomysłowego- fajne
Lidia6 02.04.2012 17:39
smaczne
traktorek 25.11.2010 08:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak