Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka wg uznania
kukurydza 1 opakowanie
marchewka ugotowana 2 szt
kurczak 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bulion do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

Kurczaka zalewamy 2 litrami wody , dodajemy do tego nasze przyprawy.Gdy mięso już zmięknie , ostrożnie dajemy go na talerz i kroimy go bardzo drobno . Żelatynę rozrabiamy we wodzie i dodajemy do rosołu , grzejemy do i czekamy aż żelatyna nam się rozpuści .Do szklanek dajemy zieloną pietruszkę , marchewkę (już pokrojoną na małe kawałki) , kukurydzę dobrze odcedzić i dać do środka , dodać mięso z kurczaka i zalać wywarem z żelatyny. Dać do lodówki na 3 godzinki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.08.2014 13:32
bardzo lubię, niedawno robiłam, pycha
Fiffi 07.04.2013 21:38
bardzo lubię
ONY_za_kare 23.01.2013 14:50
uwielbiam!
Dorota59 22.12.2012 14:46
bardzo lubię
ziutula
ziutula 29.10.2012 11:54
często robie z kurczaka z rosołu
olkaaa 11.10.2012 10:19
bardzo lubię
malaczarna23 05.10.2012 15:34
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak