Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowy 2 szklanki
mięso z wywaru
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

Z kawałków kurczaka obrać mięso. Obraną ze skórki łodygę selera, połowę papryki i marchewkę pokroić w kostkę. W szklance zimnego wywaru dokładnie wymieszać żelatynę, zostawić na kilka minut. Zagotować pozostały wywar, wlać żelatynę, mieszając, zestawić z ognia. Przestudzić. do małych salaterek wlać po 3 łyżki wywaru, a gdy galareta zastygnie, ułożyć mięso i warzywa, zalać pozostałym wywarem i pozostawić do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak