Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kompotu wiśniowego z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kompot wiśniowy 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietana kremówka
czekolada gorzka do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kompotu wiśniowego z bitą śmietaną

Żelatynę zalewamy niewielką ilością przegotowanej, chłodnej wody i czekamy, aż napęcznieje. Następnie zalewamy ją około 1/2 szklanki gorącego kompotu,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Rozpuszczoną żelatynę mieszamy z resztą kompotu.Galaretki przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki. Przez ten czas ubijamy kremówkę na puszystą masę. Gotowe galaretki podajemy z ubitą śmietaną i startą gorzką czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 26.12.2014 23:48
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak