Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jajkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
woda 4 szklanki
mieszanka marchew z groszkiem 1 opakowanie
natka pietruszki 0,5 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jajkami

1. Pałeczki ugotować w wodzie, dodać kostkę rosołowa, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić. Pod koniec wrzucić miesznakę mrożoną.
2. Pałeczki wyjąć, obrać z mięsa.
3. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
4. Żelatynę zalać 6 łyżeczkami wody, a gdy napęcznieje wymieszać z wrzącym rosołem i zagotować.
5. Do niewielkich filiżanek lub pojemniczków włożyć po ćwiartce jajka, natkę, mięso i marchewkę z groszkiem. Zalać rosołem i odstawić do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.04.2014 14:54
zdrowe na stawy
Lis 02.09.2013 21:07
Galaretka - mniam:)
stokrotka 03.05.2013 00:07
super, uwielbiam takie galaretki!
ZielonyPokoik 27.04.2013 22:09
Nigdy nie dodawałam jajka - będę musiała spróbować :)
monisia1977 23.03.2013 09:59
na pewno są pyszne
miroslawa 23.03.2013 04:57
fajne, kolorowe, same takie robię ;)
babajaga1969 22.03.2013 22:09
ciekawe galaretki i smakowite
Gary Michy 22.03.2013 21:52
Uwielbiam galaretki, właśnie je przygotowuję :)
halina17 22.03.2013 20:04
To warzywne galaretki z jajkiem, dużo warzyw, mięska nie wiele, smaczne.
Wiesława1 22.03.2013 19:44
śliczniutko wyglądają
gosia56 22.03.2013 19:31
NAPEWNO PYSZNE TE GALARETKI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak