Galaretka z golonki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

  • marchew

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • ziele angielskie mielone

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną i umytą golonkę ugotować na miękko tak żeby kości odchodziły dodać liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Marchewkę wyciągamy wcześniej, żeby się nie rozgotowała i kroimy w kółeczka. Ugotowaną golonkę chłodzimy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałeczki. Do wywaru z golonki dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Do kubeczków jednorazowych dajemy pokrojone mięsko, trzy plasterki marchewki i posiekaną natkę pietruszki i zalewamy przygotowanym wywarem. Chłodzimy i jak będzie zimne dajemy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 04.04.2013 17:51
świetny przepis
IKrakowianka 11.05.2012 21:36
super
Ewelina38 08.01.2012 21:13
przysmak mojego męża
berys18 05.01.2012 16:58
ciekawy pomysł
mirosława4 20.10.2011 16:29
smaczna
Wacław 14.10.2011 13:06
rewelacja !
smakoszek 13.08.2011 08:20
pyszna -bardzo taką lubię
ankaryba 02.08.2011 12:47
pyszna
Edyta38 12.07.2011 09:25
mniam
anemon 18.06.2011 07:26
Pysznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat