Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z golonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
groszek konserwowy 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z golonki


1. Golonki jeśli zachodzi taka potrzeba opalić i dokładnie umyć.
Wrzucić do dużego garnka zalać wodą, gotować około 2 godzin.
2. Po tym czasie, dodać obrane warzywa, cebulę, przyprawy, doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze godzinę.
3. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić wywar przez gazę położoną na sitku, do czystego garnka. Odlać pół szklanki, wychłodzić, zalać żelatynę.
4. Mięso i marchewkę pokroić w kostkę, odrzucają skóry i tłuszcz.
5. Wywar podgrzać, wlać żelatynę , doprawić solą i pieprzem.
6. W miseczkach ułożyć odcedzony groszek, wyłożyć mięso i marchew, zalać zimnym wywarem. Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
. SMACZNEGO!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 20.01.2017 12:15
smaczna galaretka
halina17 18.01.2017 21:17
Lubię galaretkę.
KORAL 18.01.2017 20:07
Galaretkę z golonki uwielbiam, Twoja fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak