Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z golonka i nóżek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z golonka i nóżek

Golonko i nóżkę wieprzową dokładnie myjemy. Zalewamy niewielką ilością wody i doprowadzamy do wrzenia. Jarzyny obieramy i dodajemy do gotującego się wywaru razem z liśćmi i zielem angielskim. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu. jarzyny wyciągamy jak będą miękkie. Natomiast golonko i nóżkę gotujemy tak długo aż będzie się rozlatywać. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do każdego kubka dajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i natkę pietruszki oraz mięsko. Do wywaru dajemy żelatynę i mieszamy. Wlewamy do każdego przygotowanego kubka. Od czasu do czasu mieszając. Jak ostygnie przekładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak