Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czerwonej porzeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
cukier trzcinowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czerwonej porzeczki

Porzeczki myjemy i obrywamy z szypułek.
Owoce przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu ok. 15-20 minut aż puszczą sok. Studzimy.
Przestygnięte przecieramy przez sito by pozbyć się skórek i pestek.
Przekładamy ponownie do garnka i dodajemy cukier. Gotujemy do momentu aż zgęstniej.
Gorące przekładamy do słoików. Pozostawiamy pod przykryciem do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 20.08.2015 09:39
takie słodkości lubię
IZABELA29 20.08.2015 08:51
warto spróbować
2milutka 20.08.2015 07:15
Musi być dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak