Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z czereśniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 szt
amarantus ekspandowany 50 g
brzoskwinie 5 szt
porzeczki czarne 100 g
cukier brązowy 3 łyzki
cukier puder 2 łyżki
wafle 2 op
galaretka wiśniowa 1 szt.
czereśnie 0,5 kg
wódka 2 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z czereśniami

Zrobić galaretkę wiśniową i poczekać aż zastygnie. Posypać amarantusem i cukrem pudrem. Czereśnie (bez pestek) zasypać cukrem i zalać wódką, wymieszać i odczekać ok 0,5 godz. Ułożyć czereśnie na warstwie amarantusa ( można dodać też cząsteczki brzoskwiń) i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Gdy galaretka zastygnie ułożyć na niej wafle. Włożyć do lodówki. Odwrócić formę aby deser ułożył się na waflach. Podawać np:z brzoskwiniami, porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 04.07.2011 17:39
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak