Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka winno-wiśniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1/2 tabliczka
wiśnie 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
wino różowe 300 (półsłodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka winno-wiśniowa

• wino podgrzać, zdjąć z ognia,
• wiśnie wydrylować dodać do wina,
• żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody,
• dodać do wina, dokładnie wymieszać,
• przelać do małych foremek i włożyć do lodówki ( można foremki wyłożyć folią do żywności, by łatwiej można było je wyciągnąć po zastygnięciu),
• czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, poczekać aż ostygnie,
• galaretki ułożyć na talerzach,
• na każdej układać porcje czekolady i rozmazywać dekoracyjnie za pomocą wykałaczki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 28.01.2012 22:55
pycha
Mateusz20 14.09.2011 12:30
wygląda miażdząco :) wypróbuje ten przepis i ocenie
Jolanta40 14.09.2011 09:28
ciekawe
Jolanta40 14.09.2011 09:28
ciekawe
bernika 23.11.2010 21:31
super pomsył!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak