Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonko
nóżki wieprzowe 2
marchewki 2
kukurydza 1/2 puszki
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 2
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Golonkę i nóżki dokładnie myjemy. Umyte dajemy do garnka i wlewamy wody tak, aby zakryć golonkę. Dodajemy ziela angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotujemy pod przykryciem tak długo aż mięso zacznie się rozpadać. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy na pół twardo marchewki. Studzimy i kroimy w kostkę. Ugotowane mięso chłodzimy i dzielimy na malutkie kawałeczki. Wywar chłodzimy i odstawiamy. Do ugotowanego wywaru dajemy rozpuszczoną żelatynę w 1/2 szkl. ciepłej wody. Natkę siekamy. Do kubeczka dajemy mięsko, marchewkę, kukurydzę i natkę pietruszki. Zalewamy ugotowanym wywarem z żelatyną. Dajemy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 19.12.2013 10:15
dawno nie jadłam
barbara11561 08.12.2013 08:56
też ją bardzo lubimy:)
MagdaXXX 29.08.2013 19:50
ale zjadłabym taką galaretkę i jeszcze ta kukurydza
Rybciia 27.03.2013 08:32
bardzo lubię :-)
RenataZ-et 30.10.2012 18:56
pycha-ja też bardzo lubię
emeslive 06.10.2012 11:59
U mnie na to babcia mówiła "zimne nóżki" ;). Bardzo, bardzo lubię!
pestka 02.10.2012 16:38
pyszne - dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak