Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w pomarańczy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2 sztuki
galaretka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w pomarańczy

Pomarańczę sparzamy, przecinamy na pół, wyciskamy sok który pijemy, a resztę miąższu wydrążamy np. łyżeczką do grejpfrutów albo nożykiem tak aby została tylko delikatna skórka.

Połówki wydrążanej pomarańczy kładziemy na szklanki- aby wlewając galaretkę były stabilne i nie deformowały się.

Galaretkę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu, lekko studzimy.

Przelewamy do połówek pomarańczy i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Jak zastygnie możemy kroić na ćwiartki albo paseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 18.07.2013 11:44
super pomysł
magdziorka6 01.06.2013 11:31
proste smaczne i słodkie
adelajda 01.06.2013 11:23
prosty smaczny przepis
IwonaDD 01.06.2013 11:21
galaretka rewelacja!
leonowie 01.06.2013 10:26
już kiedyś takie robiłam i zrobiły pozytywne wrażenie:)
aisza1 01.06.2013 10:24
rewelacja :)
Pyszota 01.06.2013 10:20
super wygląda
joanna__s 01.06.2013 10:09
Ciekawy pomysł. i smaczny.
iwi 01.06.2013 10:07
Jak kolorowo.
iwi 01.06.2013 10:06
Jak kolorowo.
Mona73 01.06.2013 10:03
wygląda efektownie
Marta1986 01.06.2013 09:53
smaczne smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak