Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w czekoladzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 200 g
herbata 2 torebki owocowa
wrzątek 1 szklanka
stewia

Porada

Aby czekoladki wyszły błyszczące, łatwo i szybko wychodziły z foremek, należy zatemperować czekoladę. Jeśli zrezygnujemy z czekolady - otrzymamy pyszny deser prawie bez kalorii :)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w czekoladzie

Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i smarujemy nią foremki do czekoladek (dwukrotnie). Herbatę owocową (nasz ulubiony smak) zaparzamy we wrzątku, dosładzamy do smaku stewią. Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Studzimy. Lekko zatężałą wlewamy do foremek (do 2/3 wysokości). Czekamy, aż zastygnie i zalewamy czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 16.06.2014 21:03
Fajny pomysł,ciekawy przepis,pyszna słodkość.
BeataJ 16.06.2014 21:00
UWAGA! w składnikach "zaginęła" żelatyna - 1 łyżka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak